JellyPages.com

Monday, October 1, 2012

~Smoothie Maker~

Assalamualaikum u olls..
Saya xpernah lagi wat review pasai produk... tapi teringin jugak nak membuat review selepas menggunakan satu produk nih..

nih produknye...


sebelum nak citer pape, 
nak share video yang menyebabkan saya tertarik untuk membeli smoothie maker nih...

amacam, best kan... mesti korunk pown tertarik... antara yang menyebabkan saya tertarik nak beli benda alah nih sbb die leh wat aiskrim... 

ok semalam lepas jer dapat barang nih, terus pi tesco ngan member sbb excited giler nak cuba smoothie maker nih... 
kami beli buah tembikai, oren dan strawberry.
lepas kami da potong2 sume buah nih... kami gunakan la smoothie maker nih mengikut apa yang ditunjukkan dalam video tuh... tapi masa memula nak test benda alah nih, kami jadi panik sbb die xberfungsi pown... upe2nyer kami silap pasang cup die... antara yang bagusnya benda alah nih, kalau salah pasang cup, memang die xkan blend, so, drpd segi keselamatan blade die xkan berpusing selagi xpasang cup tuh n kiter xterluka...

first
kami wat guna buah tembikai n sedikit ais... 

hasilnya, 
kami dapat jus tembikai...memang macam jus betol la... cuma, ais tuh xhancur.... hasilnya kami dapat jus tembikai macam nih



cubaan kedua, 
kami cuba buat smoothie guna buah oren...

dan ini hasilnye.....


u olls leh nampak kan... jadi jus yang dipenuhi dengan hampas nye skali... nak minum kne tapis dulu... hasilnya dapat jus sahaja...yelah, sbb smoothie maker nih xtapis terus kan...okeh... next...

cubaan ketiga 
menggunakan buah strawberry..

n hasilnya....





Jadik u ollssssss!!!!!
yang nih baru betol jadik smoothie..... sedap.... hehehe..

Antara kesimpulan yang boleh dibuat setelah mencuba smoothie maker nih...
  1. depends on buah apa yang kiter nak guna... silap pilih buah, jadi jus( masih ok la)...silap pilih lagi, dapat jus buah ngan hampas (mau tersedak kalau minum xbertapis)....tp kalau pilih buah yang betul die akan jadi smoothie sungguh... sbb bile sy guna strawberry, mmg jadi smoothie.... 
  2. biler tgk iklan dalam youtube tuh die tunjuk blade mmg pusing dgn sgt laju... tapi biler saya cuba, pusingan die mcm blender biasa... mcm dalam video nih... n sila abaikan jejari comel itu... hehehe



     3. memula tuh rasa hampa la jugak kan sbb xseperti yang dibayangkan... tapi xpe, kiter da beli n boleh    gunakan untuk macam2... yang penting lepas nih nak cuba wat aiskrim plak... nak tengok menjadi x aiskrim nyer nanti...

Still berpuas hati la dengan smoothie maker nih... nnt nak  bukak kedai pulak jual smoothie sbb da ader smoothie maker nih...hehehe

Post a Comment