JellyPages.com

Thursday, December 17, 2009

~BaHaYaNyA di SteSen BaS dan PeMaNdU BaS F1~

Salam Allz.

nomie baru jer sampai penang nih dari jb...tros jek mengupdate blog nomie yang dah ader sarang labah-labah nih sebab da lame xupdate...

hari nih ader dua citer yang nomie nak kongsi iaitu citer yang blaku pada nomie sendiri semalam.

citer yang first...bahayenyer stesen bas...

bende nih bukan blaku kat stesen bas larkin jer... mana2 stesen bas n maner2 tempat leh jadik... aper yang jadik semalam pada nomie n adik2 nomie adalah bila datang sorang lelaki yang memakai salah satu uniform pekerja kaunter di situ n lalu sbelah nomie kemudian menyatakan satu ayat yang amat kurang asam n rase macam nak pelempang jer... seb bek mase tuh nomie xdengar tapi adik2 nomie yang pasan dia cakap tu...


pastu ingat citer ni abih kat cni jer la... upenyer x... tengah nomie dok borak2 kat c2 ngan adik nomie... mamat tuh datang balik n ckp something kat nomie tapi xbape jelas sebab suasana stesen bas yang sangat bising...just dengaq perkataan "berkenalan".... pastu adik nomie terus sampuk n cakap " minta maaf yer, dia da kawen...suami dia ader kat kete tuh" dengan nada sedikit keras untuk memprotect kakaknyer ini....huhuhu...thanks ain..

pastu mamat tuh nek angin n kate nak tampar my adik... pergh suke2 jer nak tampar anak orang... dia kate my adik kurang ajar ckp camtuh... die xpikir yang die kuang ajaq cakap something yang xbaik memule tadi agaknye.... pastu die blah sambil dok toleh2 kat kiteorang...

my adik da takutz n mcm nak nanges da die kat c2... so, nomie suh diorang pi kat kete n xyah tunggu nomie nek bas.... adik nomie takut kalau die serang lak nant... so, diorang pi ke kete n nomie tengok sampai diorang da masuk dalam kete baru nomie nek bas...

moral of the story jangan dilayan kalau ader orang camni... wat bodo jer... kalau diorang wat hal jerit jer "PEROGOL....PEROGOL..."hahaha...baru padan muke diorang....

bende camnih da lamer la blaku... dulu mase nomie nak jumpe kawan kat library larkin, nomie akan turun kat stesen bas larkin.. so, nomie tunggu kawan nomie tuh kat larkin...tetibe ader sorang lelaki berusia dalam pertengahan umur datang n nak mintak no fon la nak kenal la..tapi nomie wat dono jer.... pastu die ikut nomie mane2 nomie pi.... die cakap " adik, abang nak no fon boleh... nih no fon abang..." ...nomie xamik n nomie blah jer.... malas nak layan owang camtu... pastu xpuas ati dok mengekor jer nomie masa tuh... seram gler...da la sorang jer... ble member sampai baru die blah...

pastu bagitau kat member nih... mase balik, kene nek kat larkin gak, member nomie yang gentleman nih tunggu kat depan bas nomie sampai la bas nomie gerak baru die balik...hehe...

lagik satu citer ialah pemandu bas F1


citernye mule camni, nomie bli tiket bas lewat...so, tiket bas konsortium da abih la... jadik nomie bli la tiket bas yang lagik satu nih.. ingat ok la sbb sebelum nih ok jer pemandunyer... pastu masa awal2 tuh ok la...steady jer...leh tidoq ngan lenanya...tetiba sampai kat perak kat terowong tu... kan banyak jalan belok2 n sepatutnya slow kan... bleh plak pemandu nih bawak laju... pastu jalan macam tak rata sangat dia bawak laju da macam melompat da bas tuh bukan bergerak dengan normal... nomie kat dalam bas nih mengucap banyak kali... rasa macam nak melayang jer nyawa nih masa tuh... jadik xleh tdo da sampai la ke penang... sebab mulut terkumat kamit membaca macam2 ayat da... kalau la ader sakit jantung mesti da mati da kat dalam bas tuh... bayangkan bas tuh da macam melompat da,.... nomie yang dok kat area tengah pown da macam tuh nyer perasaan, nih plak yang dok kat depan....

untuk pemandu2 bas di malaysia... jalan di malaysia nih bukan litar untuk berlumba yer... jaga penumpang anda...huhuhu
Post a Comment