JellyPages.com

Wednesday, July 29, 2009

~NoMiE TeRkEnA H1N1???~

salam allz,
nak ceritakan kisah nomie nih la hari nih.. nak dijadikan kisahnye, semalam bersamaan hari isnin,27/07/09 selepas waktu berbuka pose. nomie telah mengesahkan sendiri bahawa nomie telah dijangkiti penyakit selsema. disebabkan beberapa simptom iaitu hidung yang berair dan mencurah2 seperti paip xtutup rapat yang menyebabkan air sentiasa menitik tidak berhenti2. selain daripada itu, adalah simptom yang dapat dirasa daripada kerongkong yang akan menyebabkan kiter terasa nak batuk. mase nih xdemam lagik, masih leh ronggeng. tapi kalau owang tgk nomie la mase nih, orang leh salah anggap ingat nomie menangis.. tp x.. disebabkan simptom2 itu lah menyebabkan nomie telah mengdiagnosiskan sendiri bahawa nomie telah terkena penyakit selsema.

MUNGKINKAH H1N1???

pergh soalan nih sungguh menakutkan sebab skang tengah musim penyakit nih. wat mase nih da ader 2 mangsa yang mati. nomie malas lagik nak pi klinik, sebab nomie anggap sebab kurang tido. so, nak tengokla dulu sampai esok iaitu bersamaan hari ini samada masih sakit lagik atau tak. tibe2, bangun pagi nih, penyakit selsema nih masih ader lagik dan ditambah pulak dengan demam. nampaknyer da cukup da pakej utk disuspek terkena H1N1 nih. tapi nomie wat derk jer lagik. sebab kalau nak dikatakan nomie terserempak dengan orang yang kene H1N1 nih pown xpasti la plak sebab nomie mmg ssh sangat nak kuar daripada bilik nih. senang cakap, walau xsakit, doktor xsuruh kuarantin pown nomie da kuarantin kan diri sendiri tanpa arahan... proaktif betol...wakaka... bukannyer aper, almaklumla kelas da xdak, tinggal menaip tesis jer.

nak kuar ke maner la agaknye nomie nih yer sebab kawan2 lak balik n da abih study. so, mmg xder geng nak diajak keluar. tambahan pulak ptptn xmasuk lagik. so, nomie hanya keluar pi toilet dan beli barang dapur untuk stok makanan dalam bilik. kuar pi beli barang dapur pown xjauh maner, lebih kurang 500 meter jer dari bilik... senang ckp mmg mcm kene perintah berkurung la. so, nak pi cyber cafe pown xperlu sebab kat bilik da ader tenet. so, mmg xkuar la. nak ikutkan nomie mmg malas nak pi klinik ker jumpe dr ker aper2 ker... bukan sebab takut tapi sebab xbape nak rajin walaupun klinik xsampai 500meter dari bilik. kalau mak abah tau gerenti da kene pi awal da...hehe.. so, kat bilik pown nomie xamik panadol ker aper2 ker. jadik jangan harap la die nak baik sendiri dengan cepat kan.

camner lak nomie leh tergerak nak pi klinik ek??
jawapannya, nomie telah meletakkan status kat FB nomie yang menyatakan nomie xbape nak sihat. telah mendapat perhatian daripada abang sepupu n akak sepupu nomie. diorang telah mengingatkan nomie untuk pi check kat dr.. takut2 terkena H1N1 tuh. nomie pown dok pk2, kebetulan lak pegawai daripada spital penang kol suh mai pejabat esok sbb ader kes kene handle. so, cadang nak pi jumpe dr kat spital terus la.

tapi disebabkan rasa risau yang amat sangat dan naluri yang membuak2 nak jumper dr sebab takut H1N1, tadi bersamaan hari ini pada jam 8.30 mlm, nomie telah pergi ke klinik yang xbape jauh dari bilik nomie dan merupakan antara klinik yang paling kerap nomie pi kalau sakit sebab free....ehehe. nak tau dr kate aper? setelah dicheck dan dicheck, dr telah mengesahkan nomie kene DEMAM BESE jer.. nomie pown tanyer lagik... "nih bukan demam luar bese yer dr?" dr kat klinik tuh dengan tersenyum menggelengkan kepala. Dr tuh pesan, diet sket yer....LEGA nyerrrrrrrr rasa... bukan H1N1.

disebabkan perasaan yang terlalu gembira telah menyebabkan perut berkeroncong meminta diisi. so, nomie terus ke restoren makanan indonesia yang menjadi kegemaran nomie. ble nomie sampai jer kat restoren tuh, owner kedai tuh da tau nomie nak order aper. so, die senyum n kate macam bese yer... nomie pown angguk jer la... nak tau aper makanan yang nomie order tuh. namanya nasi ayam goreng rica2... sedappppppp... peddddddddaaaaaaaasssss sangat n puas hati. nomie bungkus jer, makan kat bilik lagik puas hati. so, setibanyer kat bilik, nomie bukak la bungkusan nasik tuh tadi... alangkah terkejutnye nomie, die letak dua ketul ayam bahagian dada... perghhhhh kenyang ayam la malam nih... xingat da pesan dr suh diet td.....hahaha... itulah kesinambungan perasaan gembira sebab bukan H1N1 iaitu perut kenyang...eheh

so, jumpe lagik di post akan datang... lupe laks, thanks kak liza n abg malik yer dan en amirul amin yang xabih2 suh pi klinik...



bye....
Post a Comment