JellyPages.com

Sunday, August 24, 2014

~Unbagging Bag Of Love July/August~

Assalamualaikum.
For the first time kali nih i olls nak post tentang produk n for the first time jugak i olls subscribe bag of love ni. So, post kali ni lebih kepada first impression post tentang produk yang i olls dapat.

Firstly, for those yang tak tau tentang bag of love nih. Ia adalah bag yang kiter akan subscribe tanpa kiter ketahui apakah isi dalamnya. tapi yang pasti ia adalah produk kecantikan dan jagaan diri. So, sesiapa yang sukakan kepada surprise, leh la subscribe bag of love ini dengan harga RM39.90. Untuk lebih lanjut boleh la u olls pi ke website Bag of Love dan juga Facebook Bag of Love.

ok, jom tengok aper yang i olls dapat daripada Bag of Love ni k :)

Tadaaaa!! banyak kan :)
Ok, honestly i olls xpenah cube sume produk yang ader dalam bag nih. so, rase excited jugak nak try kan. so, antara sebab best nye subscribe beg nih adalah sebab kita dapat mencuba produk baru. kalau kita rasa sesuai dengan diri kita, baru kiter leh beli full-sized nyer.Kebanyakkan dalam beg nih bukan full sized nyer produk. Cuma satu produk sahaja yang full-sized. U olls dapat tengok dalam gambar kat atas nih i olls bukan hanya dapat produk je, tp dapat beg sekali dan beberapa voucher. So, berbaloi keluarkan RM39.90 setiap 2 bulan. gittuh...  

Dalam setiap beg yang dikeluarkan, mimi( owner bag of love) akan selitkan kad macam kat atas nih yang mengandungi basic info tentang produk-produk yang ader dalam bag ni. comel jer gambo katun tuh kan.. hehe.. Ok jom i olls tunjukkan satu persatu produk yang i olls dapat daripada bag of love ni.

Organic Cotton Levi's Bag

Suke sangat ngan material bag nih. n da dapat bayang da nak letak apa n guna untuk apa beg nih nanti. 


Nano White Clarifying Cleansing Milk (200ml, RM19.90)

my first impression on this product adalah, macam yang dikatakan kat belakang botol nano white nih, memang ia bantu untuk buang mekap dan bersihkan kulit muka kita tp kene kerja keras sikit la. kalau dilihat daripada gambar dekat bawah nih, i olls amik sikit n urut secara berputar kat kawasan mekap tuh tp agak susah nak ilang, lepas i olls kesat dengan kapas muka, baru ia hilang sepenuhnya. n yang paling i olls suke adalah bau die. seriously bau cleansing milk nih sangat fresh, rase macam xmo cuci da lepas tu. ia juga xwat kita rasa kulit kiter nih melekit. :)

Follow Me Sence Body Mist (Full-Sized, RM6.90)

sebelum nih i olls xpernah cuba minyak wangi ni lagi, tp rasenye i olls akan beli lagi lepas nih sebab suke sangat dengan bau dia yang tak terlalu kuat n tak juga memeningkan kepala. xpandai nak explain bau die camner tp bukan bau mcm buah n bukan jugak bau sweet.  ader love quote plak kat kotak die. Quote nyer camni:
"To love is to place our happiness in the happiness of another" - Robert A. Heinlein

O'slee Aqua Medi Refreshing Hydro Cream (50ml, RM79.88) 

O'slee aqua medi refreshing hydro cream nih adalah krim muka yer u olls. so, i olls nak sembang lebih pown takleh selagi tak cuba sendiri produk nih. yang pasti lepas cuba sikit kat tangan tadi, krim nih sangat cepat menyerap dalam kulit, tak meninggalkan kesan melekit n takder bau.

TruDtox (5 bags, RM 29.50)

TruDtox ni adalah teh yang membantu dalam proses membuang toksin dalam badan kita. so, caranya sama macam buat air teh biasa cuma jangan ditambah ape2 yer u olls.. minum begitu saje 2-3 kali seminggu. :)

DR.WU Intensive Renewal Toner with Mandelic Acid (150ml, RM109) & DR.WU Intensive Renewal Serum with Mandelic Acid (Price not available)

Dalam kad yang ader basic info tentang produk nih, sepatutnya i olls dapat lotion, bukan serum. tp atas sebab xcukup stok, bag of love gantikan dengan serum. Tp xpe, still daripada produk yang same. First time baca nama produk ni rase macam seriau la sket sbb ader perkataan "acid" di situ. So, i olls akan cube research dulu sebelum pakai sebab i olls kene faham dulu segalanya. Brand DR.WU ni katanya adalah number #1 cosmeceutical brand kat Taiwan. 

Aveda Damage Remedy Shampoo (250ml, RM112), Conditioner (200ml, RM112), Daily Repair (100ml, RM118) & Treatment (150ml, RM160)

Aveda damage remedy line nih adalah untuk rambut rosak, so, ia melindungi dan repair rambut kita yang rosak. i olls ader bace review yang mengatakan produk nih sangat bagus. so, i olls akan cube nanti. Daripada saiz tiub yang i olls dapat nih maybe dapat cuba dalam 2 atau 3 kali la kot kan. I olls cuba gak cium bau product nih n semuanya mempunyai bau yang sama, mcm bau herba or bau inai. Nih first impression nyer bau la. Nanti kalau da pakai akan dapat bau dengan lebih baik la kan. Selain daripada i olls dapat product nih, i olls dapat gak voucher RM50 daripada Aveda. Aveda nih xder kat johor. cuma ader kat Penang n KL sahaja. 

Bioderma Sensibio H20 (250ml, RM70.90)

Bioderma Sensibio H20 ni adalah makeup remover yang sesuai untuk kulit sensitif seperti yang dinyatakan dibelakang botol ni. U olls cuma perlu titiskan pada cotton pad dan kemudian sapu ke muka untuk menanggalkan mekap. yang paling best, u olls takyah bilas da. ok, kalau tengok pada gambar di bawah nih, dengan sekali swipe jer kiter boleh tengok banyak mekap yang hilang. Lepas tu i olls swipe lg beberapa kali untuk hilangkan sepenuhnya mekap pada tangan i olls tu. Suke sangat dengan bioderma ni sebab lebih mudah tanggalkan mekap, tiada bau, tak melekit dan tak berminyak. 


Voucher

3 voucher yang i olls dapat daripada beg ni iaitu daripada Make up For Ever, Aveda dan jugak Plincco. Yang paling wat i olls teruja adalah complimentary voucher daripada make up for ever tuh. almaklumla, i olls sangat suke mekap2 nih. hehe.

Kesimpulannya, i olls sangat suka dengan apa yang ada dalam bag ni. Hopefully Bag of love akan bagi produk-produk mekap pulak lepas ni. sekarang nih pown da seronok, kalau ader barang mekap mesti lagi giler seronok. yang penting i olls akan subscribe lagi bag of love untuk bulan sept/okt akan datang. 

Thanks Bag Of Love.

Post a Comment