JellyPages.com

Saturday, December 3, 2011

Ombak Rindu, Hati tisu, tisu xdak.....

3hb disember 2011, pukul 12.30 tghari pi ke alor setar mall... untuk beli tiket awal... pastu tgk2 tiket untuk tayangan pukul 2.40ptg hanya tinggal seat paling depan sekali n baris kedua dari depan hanya ada 3 tempat jer kosong.. nak tak nak, amik jugak la set yang baris kedua dari depan tuh..

kali nih pi berdua jer iaitu dgn farah jer. da kemaruk sgt nak nengok sbb da dok terbaca review org n komen2 org pasai citer nih... n faktor lain adalah i olls da baca da novel ombak rindu nih mmg best giler.. jadi nak la tgk movie die setanding x dgn novel die...

nak jadi citer, kami nih da beli jer tiket terus pi langgar, pastu terlewat lak sampai ke alor setar mall balik,... jadik kami masuk 20 minit lewat... tertinggal la scene2 yang awai2.. tp xpe, dapat tgk tlewat pown masih best lagik citer...

secara keseluruhannya daripada 5 bintang, i olls bagi 4.5 bintang jer... citer nih memang best giler... iolls xsangke yg iolls leh merembes plak tgk citer nih...xpenah2 tgk movie merembes giler2 dalam panggung... hahaha... xsangke kan... itu ler, rase diri nih jadi izzah plak sbb terlalu menghayati hahahahahaha...tuh yang awai2 lagi da melalak.... payah biler jd hati tisu nih.. malangnye biler da rase mcm xkan menangis, xdela pulak sediakan tisu... seb bek la gelap dalam panggung tuh...jd leh la cover sket...

citer die pada awal2 tuh mmg banyak scene mcm diskip2... sbb nak cepatkan citer... tp walau di skip, masih best citer nih. kenapa masih best, sbb diorg xskip moment2 penting... rumah2 dalam citer nih mmg giler cantek, n pemandangan pown boleh terkesima dibuatnya...cantik sangat2...

ok, jom komen pelakon, aaron aziz mmg lakonkan watak ngan baik(ceh, memuji sbb minat die... ahaha) tp mmg leh cair la ngan watak die nih.. maya karin boleh bawa watak die ngan baik la kalau dibandingkan ngan citer2 die sblm nih. Sebelum nih i olls mcm xminat sgt ngan lakonan die, tp die bjaye bawa watak izzah ngan baik.... cume kadang2 tuh nampak la sket kemodenan die.  lisa surihani pulak, ntah ler rase mcm ader yg xkena kot... kadang2 mimik muka die biler marah tuh mcm terlalu over pulak... huhuhu... xtau la org len rase mcm mana kan... nih just pandangan jer. so, jgn marah peminat lisa...hgehehe..

rasenye xtau da nak komen ape... yang penting mmg citer nih best, kalau bgtau jalan citer nnt u olls xpi tgk lak citer tuh kan...

p/s pada yang belum tgk tp nak pi tgk, jgn lupe tgk scene last masa maya karin kat sawah, die bangun dari pondok yg die duduk ngan lisa surihani, leh ternampak kotak mic tersangkut kat blakang die... hehehe...

xleh lupa bila balik jer farah leh kata yang i olls terlalu awai menangis... ahaha... xtau la, perasan diri nih izzah kot sampai menghayati sangat2...ahahaha...

ombak rindu menyebabkan hati mcm tisu, tp malangnye xbawak tisu... huaaaaaaa
Post a Comment