JellyPages.com

Wednesday, August 3, 2011

Review Day 2 kat langkawi : 4 dara dan Jejaka Kacakz

hari kedua kami berada di langkawi adalah hari yang paling xleh dilupakan. banyak perkara yang jadi kat cni n bende yang berlaku ni mmg sgt2 memberi kenangan yang mendalam. wah ayat, mmg xleh blah.. ayat novel gitu..ahaha.. sbenarnye nak sambung citer review di langkawi untuk hari kedua jer.
Tapi antara dua hari kami ader kat langkawi, hari kedua nih adalah hari yang paling byk bende jadik. nak tau pasai aper? aper yang jadik? baca terus sampai habih.. kak naim, farah, fatin memang da lamer xsabar nak bace review yang kedua nih sebab diorg dok tanye biler nak wat. mesti sebab xsabar da nak mengomen kan... ehehe..

Citernyer bermula pada jam 5.30pg jam loceng berbunyik.. pastu i olls tutup balik n tido balik. haha.. niat di hati nak bangun awal sbb nak kemas barang n nak ready2 pi Hoping Island. tapi sbb mengantuk yang amat sangat, yang termampu hanya tutup jam loceng tuh n then tido balik... pada masa yang same, awex2 yang len nih terbangun n tgk jam. n diorg pown tido balik jugak. dalam hati diorg menggerutu jer. apesai la zilla nih bangun awai sgt kan... ehehe.. maap ler u olls. tambah pulak ujan turun ngan lebat nyer menurut kata kak naim n lain2 sbb i olls tido sampai xsedar diri, lagik sedap la tido.. Pastu sambil2 tido nih, teringat plak yang i olls da tutup alarm, so, bangunla terus pi bersiap, baru diorg pown bangun.

Kol 9 pagi, detik yang dinanti. Pi Hopping Island dengan memakai spek itam n topi pantai besar2 kaler pink. fatin pown same gak, tapi topi die kaler Putih. pakai sempoi jer sbb mmg da tau akan mandi laut nyer la, pastu nak panjat2 bukit menurut kata kak ana la.. tapi mmg betul kata kak ana tuh, seb bek la kami nih jenis menurut perintah.,,.heheh... tq  kak ana.:D:D
Kami amik pakej hopping Island nih dengan AB Motel. Just bayar RM25 jer, u olls leh dapat pi melawat 3 island,. pi pulau beras basah, pulau dayang bunting ngan pulau singa besar.

ok, tiba masa nak bercerita kisah menarik tertarik, kau mmg da bom.. nak bagi tajuk la kat peristiwa nih.. tajuk yang sesuai adalah.... jeng jeng jeng......

"4 DARA DAN JEJAKA KACAK"

amacam u olls, setuju x??? hehehe..

citernyer camnih, lepas jer kami dapat sticker AB Motel n tampal kat baju supaya kami xilang. kami disuruh naik satu van nih yang akan bawak kami ke tempat nak nek bot. kami pown naik la dgn i olls, fatin n farah dok belakang pastu kak naim amik kusi double tapi dok sorang kat depan. tetiba yang kami sgt tidak jangkakan adalah yang naik van ngan kami tuh adalah jejaka-jejaka kacak itu. kami sgt terpegun masa tuh. tapi wat donno jer la. yang xbestnye biler nampak sorang member kami nih dihimpit2. mcm nak marah pown ader kami kat belakang nih, yang terkena himpit lagik la kan.. pastu jejaka2 nih toleh belakang n tgk kami  kat belakang pulak tapi tgk kami mcm xpernah tgk perempuan.. adoihhhhh... rosak mood kamii!!!... then, salah sorg dari jejaka kacak berpakaian smart nih pasang lagu die kuat2 plak.. rase mcm nak ckp camnih jer " alo mister, use ur earphone please".. tapi tahankan jer la... adakah kami akan terus bersama ngan diorg nih sepanjang xtvt hopping island nih...

ok, pastu kami keluar dari van biler da sampai.. ingat settle la da kat situ sbb kami harap xla naik bot ngan jejaka2 kacak tuh.
peristiwa kedua yang berlaku plak dengan jejaka2 kacak nih adalah kami naik bot yang sama. dalam hati kami, nampaknye, sampai balik la kami akan mengalami perkara macam ni.. dalam bot jer pown jadik bende yang same gak. kami awekz2 comel nih mmg xdak mood da n xckp pape da... diam sepanjang jalan sampai ke pulau beras basah. sampai kat pulau beras basah, pakcik drebar bot kate, kami leh mandi kat situ... so, kami pown memandikan diri berdekatan dengan bot kami yang telah dikosongkan tu.. tibe2 seorg jejaka kacak nih naik atas bot n tgk kami main2 air.. oittttttt... aper citer ko nih... terus kami menjauhkan diri dari bot tuh.. pastu tgh syok2 main air, jejaka tu leh plak turun n datang ke arah kami.. antara dialog yang kami xleh lupe masa tuh adalah "run for your life!!!!!!!!" siap ader background music mcm jerung tgh datang macam nih "jeng jeng jeng jeng jeng jeng" u olls pikir sendiri la camner bunyiknye n test wat. xpandai lak nak letak note music kat cni... hehehe.. kesian kat org len, diorg lak terasa biler nampak kami lari2 kan diri... maap la, bukan kami larikan diri drpd u olls yang ader kat c2 mase tuh sbb u olls xmemberi ancaman... wah!! dasyat ayat... ehehe.. pastu plak, biler nak naik atas bot semula, bot jauh sket dari pantai, so, kami nih dengan kederat org pompuan 4 orang, kami tarik la bot tu ke tepi sambil diPERHATIKAN sahaja oleh jejaka2 kacak tersebut.. di ulang lagi... hanya DIPERHATIKAN... xgentleman langsung la diorg tuh.. sampai la sorg brother nih datang tolong tarik skali... pastu biler bot da dekat, diorg la org pertama yang meluru terus naik... kesian kat kami nih... huhuhu...kami gak yg naik lewat. tapi yg bestnyer i olls ngan kak naim dpt dok kat depan bot n rase bot melantun biler kne ombak... seronokk... tapi farah n fatin dok kat tgh2 bot ngan jejaka2 kacak..

Pastu kami pi pulau singa besar untuk bagi makan helang tapi sayangnye banyak helang da kenyang sbb bot2 sebelum nih da bg makan da... so, helang yang tinggal hanya beberapa ekor jer.. tapi tetap seronok. masa nih, kami da mula boleh terima kehadiran jejaka2 kacak nih. hehe.. dapat nampak, farah n fatin sgt ramah dgn mereka. i olls plak senyum2 jer :D wah! gitu... ehehe... Kemudian, bot bertolak ke pulau dayang bunting. kami dberi tempoh satu jam untuk meneroka pulau nih. seriously, takut ngan berukz2 yang ader kat situ. sampai kak naim kena serangan secara mengejut beramai2. seb bek xdak berlaku kecederaan. memule, naik ke pulau tuh mmg la xpenat sgt sbb xla terlalu cerun, tapi masa turun ke tasik nyer mmg cerun.. so, biler naik balik tuh mmg la termengah2.. tapi xsemengah masa naik daripada jambatan gantung kat cabel car. kami xmemandikan diri kat cni tapi cuma main air ngan kaki jer... :D then, kejadian lain yang berlaku masa kami da nak balik n menanti kedatangan pakcik bot kami. masa pakcik bot datang kat jeti, kami si anak dara yang comelz nih tunggu btol2 kat depan tangga jeti sbb nak naik bot dulu. ader 2 group jejaka kacak yang naik bot ngan kami nih, satu group jejaka kacak yang sgt baik hati, satu lg group adalah jejaka kacak yang sgt xsabar n  mcm2 la.. huhu.. so, mase kami nak naik bot tuh, kami ckp la kat depa, ladies first ok :D so, jejaka kacak yang group baik hati nih sgt la baik hati bagi kami naik dulu tetiba masa kami baru nak melangkah masuk ke bot, jejaka kacak yang group lg satu nih terus meluru masuk ke bot tanpa hiraukan kami... aiyooo... sedey... kalau la kami jatuh kat dalam ayor tuh nant camne, sape nak tolong berenang ke arah kami n tolong kami naik bot... hopefully jejaka kacak yang baik hati la...ahahaha... tp sume selamat masuk ke dalam bot dengan baik dan juga selamat pulang ke motel.

bile da sampai ke motel semula, kami bersiap2 n terus bergerak ke ismail group untuk menshoppingkan diri. yg bestnye, bile kami masuk jer dalam ismail group, kami terus berpecah, ilang kawan serta merta.. masing2 bawak haluan masing2 n xtgk kiri kanan da... tgk cekelaaaaattt jer...  ader sorg awek tuh, pi wat survey tgk dalam bakul orang ader aper... apa dapatan kajian awek tu pown tatau la...ehehe... pastu kami balik ke jeti n merayap2 keliling jeti yang indah permai tuh... macam biasa posing kat helang adalah wajib... bukti kedatangan tu... hehehe... pastu kol 7 pm feri kami bertolak balik. pastu kami mkn di kuala perlis n sampai dirumah masing2 dalam kol 11.30 mlm.. tidozzzzzzzzzzzzzzzzzz....

Nak share sket bajet kami masa bercuti selama 2 hari satu malam kat langkawi nih. so, u olls maybe leh gunakan bajet nih kalau nak pi langkawi nant :D Sume bajet nih untuk perjalanan bagi 4 orang.

Tiket feri kuala perlis-langkawi     RM  72.00
Sewa Kereta (wira Auto)            RM 120.00
UnderwaterWorld                       RM 112.00
Cable Car                                   RM 104.00
AB Motel                                   RM 120.00
Hopping Island                           RM 100.00
Dinner Ikan Bakar                      RM  71.80
Tiket feri langkawi-kuala perlis    RM  72.00
Parking kereta kuala perlis          RM  20.00
Minyak kereta                            RM  30.00
Jumlah                                      RM 821.80


so, kalau nak pi langkawi, leh la gunekan bajet nih tapi utk bli barang2 kne ready duit lain la :D

Post a Comment