JellyPages.com

Monday, July 25, 2011

.:Trip to Langkawi Day 1:.

Sebelum ape2 nak start post kali nih dengan AJK yang bertanggungjawab dalam program ni...
dasyat la, rase mcm gempak sgt sbb kne ader AJK n pamplet sume utk bercuti ngan member2 jer.,, ahahah...

Senarai AJK Program "Jom Ke Langkawi"
Pengarah program & AJK penginapan: Cik Fatin Hasyimah
Penolong Pengarah & Cik Derebar: Cik Naimah
Bendahari 1 & tukang provide n baca GPS: Cik Zilla Jamal
Bendahari 2 & tukang buat tentatif serta pamplet: Cik Farahnadia

Disebabkan terlalu banyak cerita yang nak diceritakan n rasenye mcm xmuat jer nak tulis sume kat cni n akan menjadi panjang lebar.. jadi, review trip ke langkawi nih akan fokus kepada perkara2 menarik n xkan dilupekan untuk jangkamasa yang lama. tapi kan, boleh dikatakan setiap waktu kami ader kat sane sume menarik... mcm nak citer sume jer...huhuhu..

Untuk pengetahuan u olls sume, aktiviti kami sgt penuh kat sane sampai ader beberapa xtvt yang kami xsempat nak buat.. ini menunjukkan tukang buat tentatif kami mmg sgt bagus dengan memenuhkan xtvt kami.. motto kami mase pi trip nih adelah, xktvt biar penuh, tido biar kurang, nak tido lebey, balik umah... huahuahua... 

Day First:
Kami sampai jeti jer, kami terus ngan xtvt pertama kami iaitu amik gambar.... itu penting utk bukti kehadiran.. kami siap bawak 3 kamera untuk berpoya2 dan meronggeng kat langkawi nih. tapi masalahnya, kami slalu nak bgambar dengan sume orang yang pi nih ader... so, setiap kali kami pi maner2 mesti akan ader mangsa yang akan jadik tukang amik gambar xberbayar kami..

 


Kemudian, kami pi amik kete sewa.. memule cadang nak amik kete viva auto jer n mmg dah dijanjikan utk dapat kete tuh...tetibe sampai kat tempat sewa kete tuh, die kate yang ader auto cuma wira n grand livina diorg jer... haiyooo, kami sume xberani bawak kete beso.. tp nak wat camner kan, kami amik gak kete wira tuh, walaupun wira tuh mcm kureng sket tp yang penting kami hepi ngan kete tuh sbb aircond die sgt mantop... best giler,.. hehe.. pastu, kami pi mkn kenny rogers. i looiiikkeeeeee... sbb i xpernah mkn kenny rogers tuh.. jadik jakun la sket kan :D


lepastu, kami check-in di AB Motel kat Pantai cenang, pas siap letak barang n menunaikan tanggungjawab, kami terus bertolak ke Underwaterworld. Aper yang best kat cni adalah kami dapat tgk penguin-penguin Mr Poppers yang sangat comel n penguin citer surf-up... giler comel biler tgk die bergerak ngan cara melompat2.. mase kuar la bunyik mcm post yang lepas... "aolololololo comelnyeeeeeeeeeeeee"...hehehe...aper yg best lg kat cni, kami dapat tgk orang bg mkn ikan dalam akuarium beso tuh..mase tuh dapat la bezakan maner ikan yang gelojoh n maner ikan yang nak mkn buat2 manje... ehehe..paling best, cik fatin n cik zilla telah mengorbankan sebahagian duitnya utk membeli topi pantai yang sgt cantek... n xlupe jugak, kami masuk tempat nih dapat voucher jadik harga tiket kurang la sket :D:D

destinasi seterusnya, Cabel Car :D:D kami dapat voucher gak utk naik cabel car nih tp voucher kami valid utk sampai kol 5 petang jer... so, dalam kol 4.15 kami terus berkejar2 bertolak ke cabel car drpd underwaterworld... sampai2 jer, kami terus menuju ke kaunter utk tukar voucher n beli air n mcm2 lagik n teruss beratur nak naik cabel car... tgk2 kat situ die xbg bawak naik air sume... kami pown cepat masukkan botol air kami ke dalam beg dan buat muke selamba terus menuju ke tukang check diorg n kami lepassssss... yayyy berjaya.... hehe.. yang bestnye kat tempat ni, kami cube untuk lawan ketakutan kami.. i olls takut tinggi ok.. jadi sepanjang berada dalam tuh, mulut nih terkumat kamit jer bace mcm2,.. pegang tempat duduk dengan kuat n sbgnya,, kak naem n farah relaks je.. i olls n fatin jer nampak takut tp i olls lg takut la... tp mase turun mmg da ok da sket..:D kurang rase takut.. pastu yg bestnye lg, sblm nih penah pi sini tp xpi tempat jambatan tergantung die tuh.. so, kali ni kami pi.. mmg menakutkan... jalan pown rase bergigil kaki sbb tempat pijak tuh ader yang mcm bergoyang jer n jambatan tuh pown bergoyang gak sikit2.. peristiwa yang menarik mase nih, tetibe kabus naik dari bawah n kami ditutupi kabus yang tebal, kami mampu tgk dalam jarak dekat je... jauh sket mmg xnampak la...pastu suasana kat situ pown sejuk, kalah cameron...:D bile turun ke jambatan tuh mmg la best, tp biler nak memanjat balik, fuhhhhh.........berhenti banyak perhentian sbb penat... sampai atas mmg termengah2 giler.. da xyah pi gym lagi da rasenye.. da turun ke bawah tuh, kami sopping la sket ape2 yang patut.. pastu kami balik n menuju ke tempat untuk dinner..Malam tuh, kami makan ikan bakar bersambal, sotong goreng tepung, kailan ikan masin, tomyam ayam, sambal udang n nasi putih.. tidak lupe jugak pelbagai air2 minum..
Pastu, kami balik ke motel skejap utk bersiap2 n menunaikan tanggungjawab. lepas bersiap sume, kami keluar lagi ke sekitar motel utk melawat gerai2 yang ader kat sekeliling tuh... selepas membuat lawatan.. hamboih, ckp wat lawatan nih da mcm pengadil la plak..eehehe.. pastu kami beli mknn, jajan2 atau air yg patut utk lepak kat tepi pantai cenang yang gelap gulita... xnampak satu hape pown.. nampak lightning je yang menunjukkan akan hujan.. mase tuh kami da terlampau penat utk hari pertama sampai masing2 da xtercakap hape2 da n menunggu utk balik motel n tido...

Sampai jer kat motel, masing2 mengemas barang2 utk diangkut balik esok harinya n then tido dengan kipas terbukak dan aircond bersuhu 20darjah celcius.. ditambah pula dengan hujan lebat... sejuk gilerzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........ disebabkan aktiviti terlalu penuh, untuk hari pertama ini, kami xdpt buat beberapa xtvt iaitu mandi di pantai cenang n tgk sunset...huhuhu... xpe2, lain kali ader lg...
So, sampai sini untuk part1.. tunggu kehadiran part 2 k :D
daaaaaa... :D:D

 

Post a Comment