JellyPages.com

Friday, July 8, 2011

Kerana Wayang.....

Salam,
Kisah kali nih pasal kejadian malam td yang semuanya dilakukan secara mengejut iaitu, perancangan yang mengejutkan, kejadian yang mengejutkan dan perkara yang paling mengejutkan adalah kami semua yang terlibat bersetuju dengan segala kejutan itu...

Citer masih berkisar tentang wayang. aku ni da jadi mcm pengkritik wayang, tukang review wayang n penonton tetap wayang da... aiyooo...'

Kejutan pertama:
Kak naim mengomen kat wall fb aku dengan mengajak aku melakukan satu aktiviti nih secara tiba2 iaitu pi tgk wayang. dan2 aku bersetuju siap menghasut fatin hasyimah, fatin hakimah n farah untuk pi skali.. yelah, pi berdua jer aper barang kan...eehe.. lagi ramai, lg best kan..Tapi yang bersetuju utk pi hanya bertiga jer iaitu, kak naim, aku n fatin hasyimah..

Kejutan kedua:
Sampai2 kat jitra mall.. dengan bersemangat nih laju jer naik lift. sampai2 kat atas.. Sume termenung sambil wat muke terkejut dan melopongkan mulut pastu kluar dialog nih "hah!!!! hari nih wayang tutup kerrrrrrr? dengan keadaan kecewa, bahu dijatuhkan, muka tunduk ke bawah dan jalan lemah gemalai... kami turun ke bawah. jadi kami tukar plan.. Kami berlatih untuk shopping di langkawi nanti..

aper yang kami wat?
Kami masuk kedai2 yang ader n menarik perhatian.. dok tunjuk tuh cantik, nih cantik, tanye harga bape.. pastu kami keluar kedai... tanpa beli ape2.. nih latihan yang baik untuk mengurangkan perbelanjaan di langkawi nanti.. untuk first time melakukan pendekatan pemusatan tugas nih ader sedikit kurang berjaya sbb terbeli jugak beberapa bende.. takpe2 insyaallah kat langkawi nnt berjaya...eheh

pastu kami pi makan kat secret recipe... masing2 disebabkan terlalu lapar secara menyeluruh iaitu lapar perut, lapar mata dan sebagainya.. kami telah order secara melampau..huahauhua.. pastu nak perabihkan sume jenuh sampai stop2 dulu... borak2 lame2.. nih sebab nak overcome balik kekecewaan xdpt tgk wayang.. lamer gak kami dok kat secret recipe tuh...huhu..sampai xpasan kak gee ader kolling2.. tup2 kat luar terjumpe kak gee n family sedang makan char kuew teow..hehe..

Kejutan ketiga:
Selepas solat dimasjid.. xtau la tetibe kak naim cakap camnih "kiter pi penang nak x?" memang terkejut giler la.. mase tuh da kol 9 mlm da..lagik mengejutkan bile aku plak bg cadangan, "kiter tgk wayang midnight kat queensbay pown ok gak" (untuk mengubat kekecewaan) hehe.. tambahan kejutan lg, fatin hasyimah pown bersetuju n dengan muka bersungguh2 mmg nak pegi sangat2.. bile kepala gile2 jumpe ngan yang giler2 jugak mmg jadik giler ar.. biler semua da stuju, kami pi la menuju ke penang..

Kejutan keempat(yang xdiketahui oleh kak naim n fatin hasyimah)
Telah berlaku satu kejadian yang tidak disangka semasa menuju ke penang... tersenyap seketika sebab nampak something berterbangan di atas kereta... jantung berdegup laju giler... terus bace ayat kursi, berselawat, dan sebagainya...xmo la citer mase tuh gak kat korunk, nnt korunk takut.. jd baru citer skang...ehehe

Kami sampai kat Queensbay Mall, penang dalam kol 11 malam. kami sampai kat atas aku terus ternampak citer Mr.Popper Penguins. yang dilakonkan oleh Jim Carrey ngan 6 ekor penguin, kami terus decide nak nengok citer tuh. Yang penting citer tuh mmg sangat santai, komedi n ader nilai2 moral yang cuba disampaikan dan disampaikan dengan baik.. yang bestnya kali nih kami tgk kat wayang yang mmg best giler, besar giler, sound system pown awesome n lagik skali, xramai orang dalam panggung..jadi panggung tuh jadi macam aku yang punya.. Citer nih mmg sgt menarik n wat kiter gelak giler2 dalam panggung tgk gelagat jim carrey, P.A die n penguin-penguin tuh..

antara dialog yang slalu kluar mase tgk citer nih adalah seperti berikut:

"HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH"
"ALA COMELNYE DIEEEE"
"ALA KIUTNYEEEEEEEEE"

Moral of the story adalah:
Sayangi keluarga anda
Sayangi binatang peliharaan anda
hubungan kekeluargaan adalah penting
Persefahaman antara ibu bapa dan anak.
Sebenarnya isu dalam citer nih mmg tentang keluarga..iaitu die mula rapat ngan ahli keluarga dia setelah die menjaga dan cuba memahami penguin2 yang mendiang ayah die bg pada die.. :D

Dialog yang terkeluar dari mulut aku selepas habis tgk wayang adalah:
"PASNIH NAK CARIK PATUNG PENGUIN LA... COMEL SGT"
"PENGUIN AKAN JADI BINATANG FEVERET AKU LEPAS NIH"
besar btol pengaruh penguin comel tuh kan.. hehehe..

Panjang2 bercerita nih sbenarnye nak bgtau yang kami sendiri xsangka yang kami sanggup pi ke penang daripada kedah semata2 nak nengok wayang.. dasyat sungguh.. wayang habis kol 1 pagi, kami wat keputusan secara kolektif untuk terus balik ke kedah.. tp sayangnya sepanjang balik ke kedah GPS kami sudah tidur dibelakang..ehehe.. jadik penghibur utama malam tuh supaya kak naim xngantuk adalah aku.. cayalah kak naim... Kami sampai di kedah dalam kol 3.15 pg.. terus tidur....

P/S:
  • Kak naim da sronok tgk wayang kat queensbay tuh... mmg berbaloi kan.. pasnih mesti nak pi lg...ehehe
  • fatin hasyimah, time kasih bg tumpang tido kat umah sebab tertinggal kunci umah kat umah..:D:D
So, jumpe lg di post akan datang k :D
daaaaa, salam.



Post a Comment