JellyPages.com

Tuesday, June 28, 2011

My review about citer Super 8, arahan Steven Spielberg

Salam,
bila da sekian lamer xpi tgk wayang n hati meronta2 dalam keadaan kebosanan. Dengan banggenye hari ni aku, kak naim n farah telah pegi ke Jitra mall untuk tgk wayang tp xtau nak nengok citer ape...huahuahua.. so, kami pilih jer citer yang ditayangkan lepas kol 8 mlm. Yang ader cuma citer Xmen, Green Lantern ngan Super 8. Setelah bermesyuarat selama beberapa minit di hadapan kaunter tiket, kami telah membuat keputusan utk tgk citer super 8 nih walau xtau citer nih pasai ape.. cume tertarik sebab steven spielberg yang arahkan citer ni..

Biler tgk poster citer nih, korunk rase tertarik x nak nengok citer nih n korunk dapat gambaran x citer nih pasai aper? Seriously, mase aku tgk poster nih aku terpikir, citer nih pasai ribut taufan ke ape...maybe diorg namakan ribut taufan tuh Super 8 kot...WAlau camne pown, aku merisikokan duit aku RM10 utk dilaburkan tgk citer nih n dalam ati dok berdoa jer, harap2 berbaloi la aku tgk citer ni...huhuhu...

Ape2 pown, Overall, daripada 5 bintang, aku bg 4 bintang jer la.. kenapa aku bg 4 bintang?? kalau nak diikutkan hati nak bagi 3 1/2 bintang jer.. tapi kesian lak kat steven spielberg nih penat2 wat citer...yang penting, aku balik ke rumah dengan simptom tergelak2, senyum lebar, senang hati.. kenapa?? sebab aku puas hati la...ehehe.. Walau pown manusia yang ader dalam panggung tuh boleh dikira dengan jari tangan sahaja... rugi kepada sesiapa yang xdtg utk memenuhkan panggung untuk berkongsi reaksi muka ,macam kat bawah nih sepanjang tgk citer nih... reaksi nya adalah.....jeng jeng jeng....


Memule masuk panggung da terbuat reaksi macam nih...
 pasai terkejut dengan eksiden keretapi dengan kereta n menyebabkan bebudak dalam citer tuh lari bergelimpangan menyelamatkan diri di dalam hujan keretapi yang berapi... tp mmg giler dasat bebudak nih sume menyelamatkan diri untuk beberapa minit, berlari ke sana- sini.. masuk bawah umah, keluar dari bawah umah n macam2 lagik la...(tgh bersemangat bercerita nih...ahaha) rase macam nak join sekali larik2 dalam panggung.,...

Pastu ader jugak reaksi muka camnih
i olls tergelak sambil malu2 kat orang2 belakang i olls mcm awex kat atas nih... serious, mmg mcm die... sketul2 mcm tuh... boleh dikatakan fotostat la.. ahaks...sebabnya, banyak gak dialog2 lawak n reaksi2 bebudak yang jadi watak utama dalam citer nih... serious, citer nih mmg ader banyak elemen lawak... sebab tuh sampai balik pown tergelak2..

Kemudian reaksi bertukar balik pada macam nih...
 Terkejut giler biler alien tuh muncul tibe2 n suke ati die jer nak rampas orang2 yang ader n mengambil enjin2 kete, kabel2 letrik n sebagainya... hampir2 terjerit, terlompat, tercampak n sebagainya yang "ter" nih la...

Mesti u olls pelik kan.,..memule aku kate pasai ribut , pastu keretapi, pastu ader bebudak yang sangat lawak, pastu tetibe ader alien pulak... citer pasai aper sebenarnye nih????

Kalau u olls nak tau sila la tgk link sini k Super 8 IMDb... nak citer lebih2 nnt u olls da xyah pi tgk wayang plak kan....tapi serba salah plak xbgtau... sket jer la k... citer nih pasai alien yang nak balas dendam terhadap manusia, n ader beberapa budak nih yang jadi watak utama nih berusaha untuk merungkaikan misteri alien tuh...

Aper yang best pasai citer nih?
  • penuh dengan kejutan
  • sound effect yang giler best
  • bebudak yang jd watak utama nih giler nyer lawak..
  • buat kiter xsenang duduk dalam panggung.
Ape yang xbest? 
  • jalan citer macam serabut sket la.. 
  • ader banyak persoalan yang kami telah rungkaikan dengan mengexplain semula situasi citer tuh dalam kete  mase balik td..
  • ending citer nih menyebabkan aku bereaksi muke camnih mcm kat bawah nih sambil ckp "camtu je ke ending die??"
Kalau u olls nak tau lebih detail... pi la tgk citer nih k... seriously memang berbaloi kuar RM10 tuh.. ader elemen kejutan, lawak, thrill n mcm2 lagik...

Sekian Wassalam... :D:D:D


Post a Comment