JellyPages.com

Monday, April 6, 2009

~MeRoNgGeNg-RoNgGeNg~

03/04/2009

Nomie n the geng telah membuat perancangan untuk pergi ke Water Park, Bukit Merah sebab kiteorang dapat kupon masuk free....hehehe.... sume sronok gler...kami dapat kupon tuh lapan, tapi yang pi cume 5 orang jer iaitu, nomie, akma, menic, yana dan dee...kami da cube carik sesape yg nak pi lagik tp diorg xdpt nak pi... so, malam tuh kami telah menetapkan aktiviti meronggeng ini dengan nama ROMBONGAN COOPER KE BUKIT MERAH...hehe... dan kami telah melantik jawatankuasa antara kami iaitu

Ketua Rombongan: Zilla Cooper

Bendahari and Costing : Menic Cute

Pemandu/ Driver: Kemax

Pemandu Arah : Yanato

Malam nih gak kami dok bincang pasal kos dan mendapatkan kete sewa... kos kami kene keluarkan seperti yang dah dikire oleh cik Menic Cute adalah RM65 seorang yang merangkumi kereta sewa, minyak, pelampung, locker, tol dan sebagainya.

04/04/2009

Kami dapat menyewa kereta wira. Pagi2 lagik da bangun utk bersiap dan kami dapat kete pada jam 9.00 pagi. Kami sume xsempat bersarapan, jadik kami hanya makan buar pear yang dibekalkan sebagai sarapan..hehe..

Kami tiba di Bukit Merah dalam kol 11.00 pagi la kot. Pastuh pi tukar kupon ngan Gelang.. ingatkan pakai kupon tuh free, upenyer kene bayar gak tp spoloh hengget jer la.

Pastuh sebelum bermandi manda, kami pi la isik perut dulu pasal nant mandi mmg da malas nak kuar2 nak makan lak.... so, kami makan la nasik ayam, air kelapa, n mcm2 lagik yg diorder. Bezanya kat cni nak bli mkn kene beli kupon dulu kat kaunter n bayar makanan tuh gune kupon.

Selesai jer kami pown terus menyalin baju untuk mandi, sewa locker yang kiter boleh pilih nak yang besar ker yg kecik. Kami xsewa pelampung lagik pasal kami nak enjoy mandi kolam dulu baru nak gune pelampung utk main gelungsur die gune pelampung.

So, kami pon mencuba ler semua bahagian termasuk ar tempat kanak2 mandi... siap main gelungsur yang bebudak punyer lagik....hehehe

Pastuh ble da cube sume tempat, kami pown pi la sewa pelampung utk main gelongsor, kami amik pelampung untuk 2 orang punyer. Kami sewa dua pelampung mcm tuh. So, perancangannyer mcm nih, memule dee ngan akma akan pi main gelungsur tuh dulu n kami dok tunggu at bawah utk amik gambo.. tapi tetibe diorg turun kami xsempat amik gambo...hehehe...sowi.. pastuh kami yg len takmo main tuh pasal takut pelampung terbalik...

So, kami teruskan dengan bermain air di kolam2 dengan cara dok atas plampung ramai2.. nomie ngan yana dok satu pelampung pasal kami sihat2... hehe, pastuh menic kene dok satu pelampung dengan dee n akma pasal dee n akma kecik2...hehe...jgn mare... jadik kami main ler kat kolam ngan pelampung tuh sambil amik2 gambo....

Tetibe sblm balik menic rase mcm rugi lak tak cube gelongsor yg tinggi tadik kalau da datang, jadik menic ajakla nomie main bende tuh ngan die... nomie pon ok jer... nak dijadikan cerita, kami nih same2 sihat..hehe... menic dok kat depan, nomie kat blakang, ingat da ok la nih, so, kami suh la owang yang adjust kat situ lepas kami, sekali lorong gelongsor tuh banyak selekoh sampai kami berpusing2 kat dalam tuh n berlanggar2... nih first time kami naik..

Kami kan sihat jadik nak turun tuh laju la sket, tetibe ble nak sampai kat perhentian pertama gelongsor tuh kami leh mcm tercampak sket n menyebabkan pelampung kami terbalik... uish mase tuh xleh nak kate ar... terminum air la, air termasuk idung la mcm2... menic lak da nak lemas da.... tp berkat kegagahan yg kami ader,,ehhe, kami teruskan gak gelongsor tuh sampai ke destinasinya... wah.. kali nih kami kene berhati2 supaye xterbalek lagik... so, kami duduk denga penuh berhemahnyer, n terus turun gelongsor lagik n alhamdulillah kami selamat turun dengan baiknya....pastuh tatau camner nak turun dari pelampung tuh pasal takut tbalik lagik...jadik member yg dok kat bawah tuh pun tlg tarik kami sampai ke tepi.... kenangan yang tak mungkin kami lupe nih...kenangan manis..gambar kami turun dari gelongsor tuh berjaya di snap oleh yana..jadik dapatla kami tengok reaksi muke kami camner mase tuh...

Pastuh kami pon pi la bersalin2 baju n mandi2 utk balik... kami stop mandi kat water park tuh lebey kurang kol 3 ptg, pas bersiap2 sume lebey kurang kol 4.30 ptg kami pi bli cenderahati dari bukit merah utk jadik kenangan dulu baru balik....

Kami xbalik terus, tp kami pi makan mee udang makteh dulu yang penah masuk majalah 3 kot kalau xsilap kat taiping...mee udang die mmg la sedap cume owang terlalu ramai kat situ sampai kami nyer order sampai lambat sangat... mase kami sampai pon xdak tempat duduk tau... penuh sangat. Mungkin ramai sgt orang mase tuh pasal diorg tgh berkempen untuk pilihanraya diowang kot...

Kami habis jer makan, kami sempat beli kuih pau utk makan dalam perjalanan balik ke penang. Dalam perjalanan, nomie la paling banyak tido,,, penat sey... kami sampai di bilik dalam kol 10.30 malam. Perjalanan balik amat mencemaskan pasal ujan lebat gler, akma kene bawak kete dengan berhemah dan slow.... takut nak bawak laju, jalan licin...

05/04/2009

Dalam keadaan penat tuh kami sampai kat bilik n berehat skejap supaya dapat meneruskan lagik aktiviti kami lepas nih iaitu pi berkaraoke. Dalam kol 12 malam, kami bertolak plak ke pusat karaoke keluarga untuk release tension sebelum exam minggu depan. Kami nyanyi 25 lagu.. sowang pilih 4 lagu n menic blanje sowang satu lagu yg dia pilihkan...

Malam nih nomie nyanyi lagu:

Stacy-Aku Stacy

Kristal- SMS

Maya & Mulan- Lelaki Buaya Darat

Kaza & Leez- Bunga Kasih (Duet ngan Menic)

Mulan-Makhluk Tuhan Paling Seksi ( Lagu pilihan menic utk nomie).

Mcm2 lagik lagu yg diowang nyanyi antaranya hati kama, menic duet ngan nomie. Pastuh lagu ayam den lapeh-dee, ruang rindu-akma, semakin rindu semakin asyik-menic, lagu acha plak yana yang nyanyi....

Berlaku satu tragedi dimana nomie tgh syok dok nyanyi lagu makhluk tuhan paling seksi bleh blackout plak... seksi sgt kot lagu tuh...wahahaha... pastuh kami abih berkaraoke dalam kol 3 pagi n kami pon terus balik n tido dalam kepenatan..

Post a Comment